Noutati Imobiliare

2015 este anul stabilității pe piața imobiliară. Care sunt previziunile pe termen mediu și lung?

scris de hitchmosher

30 martie 2015

piata-imobiliaraDupă un an 2014, în care piața imobiliară și-a recăpătat o parte din dinamismul dinaintea recesiunii, anul 2015 și-a conturat clar deja, o tendință de stabilitate din toate punctele de vedere. Prețurile se încadrează în general într-o tendință de staționare, ceea ce creează condițiile optime pentru cumpărător. La acestea se adaugă și condițiile de creditare, care sunt mult mai realiste decât în perioada de boom imobiliar. Treptat, se stinge și starea de precauție excesivă a cumpărătorilor care „se încumetă” să-și ia un angajament imobiliar.

Acum, imaginea pieței imobiliare este una liniștită, calmă. Piața seamănă cu un pacient care și-a revenit după o boală apăsătoare, iar acum este în perioada de convalescență. Starea sa este bună, stabilă, dar revenirea nu este completă. Efectele „bolii” se manifestă, după tratament și convalescență, printr-o reinventare totală, o schimbare radicală de atitudine a „pacientului”.

„Pacientul” nostru, piața imobiliară, dă semnele unei transformări pe toate planurile, atât pe segmentul comercial, cât și pe cel rezidențial, iar transformarea vine odată cu schimbarea percepțiilor și a stilului de viață al cumpărătorilor. Cel puțin în marile orașe, atractive pentru tineri, datorită perspectivelor educaționale, economice și pentru dezvoltarea carierei, transformarea este dictată tocmai de acești tineri, de reprezentanții Generației Y care vin cu cerințe noi, atât pentru spațiile rezidențiale, pentru spațiile de birouri, dar și pentru spațiile comerciale, pentru locurile în care merg pentru cumpărăturile.

În mod natural, dezvoltatorii și investitorii în imobiliare sunt sensibili la aceste tendințe și încep să reacționeze prin proiecte din ce în ce mai concentrate pe cerințele acestei generații. Până la urmă, aceștia sunt cumpărătorii și beneficiarii „de mâine”, așa că succesul investițiilor actuale depinde de sesizarea tendințelor și conceperea proiectului în consecință.

În ceea ce privește oferta de apartamente noi din Timișoara, aceasta începe să arate că a sesizat cerințele pieței și se pregătește să le întâmpine cu alternative adaptate, prin ansambluri rezidențiale ca Uranus Plaza, Adora Forest sau Timișoara Plaza Residence.

Articole asemanatoare

Danya Cebus a dat startul rezervărilor pentru blocul cinci din cadrul...

Danya Cebus a demarat procesul de vânzare și a deschis rezervările pentru apartamentele ce vor fi construite în cadrul celei de-a cincea faze a complexului rezidențial Denya Forest din Timișoara. De vânzarea apa...

Mai multe detalii

Hitch&Mosher a intermediat închirierea unui spațiu de peste 8.000 mp...

Hitch&Mosher a oferit consultanță și a intermediat tranzacția prin care compania Bulung International Logistics a închiriat un proiect logistic în Timișoara, de 8.000 metri pătrați, care urmează să fie de...

Mai multe detalii

Danya Cebus a dat startul rezervărilor pentru cel de-al patrulea bloc...

Danya Cebus a demarat procesul de vânzare și a deschis rezervările pentru apartamentele ce vor fi construite în cadrul celei de-a patra faze a complexului rezidențial Denya Forest din Timișoara. De vânzarea apart...

Mai multe detalii