Cum ne schimbă „locuința inteligentă” stilul de viață?
scris de hitchmosher
21 ianuarie 2015
Tehnologia a devenit o parte aproape indispensabilă a vieții omului modern. După ce a pătruns în mașini, pe birouri, în buzunare, acum în locuințe sunt adoptate din ce în ce mai multe facilități tehnologice care ușurează viața, sporesc gradul de confort, dar ne și schimbă stilul de viață. Integrarea tehnologiei în viața de zi cu zi ne-a schimbat complet obiceiurile și comportamentul.
De la deja banalul WiFi care permite conectarea la Internet fără cabluri care atârnă din gadget-uri, până la programarea aparatelor electrocasnice, a luminilor sau a încălzirii de pe telefonul mobil, sau posibilitatea de a supraveghea în permanență ce se întâmplă în locuință, prin accesarea online a înregistrărilor live ale camerelor montate în casă, sunt doar câteva dintre inovațiile tehnologice aflate la îndemână, care ne transformă funcționalitatea locuinței.
Dispozitivele care ne „iau ochii”, în primul rând, sunt cele media, de aceea, în majoritatea locuințelor, sufrageria sau livingul s-au transformat în camere media. Aici se regăsesc televizoarele inteligente, consolele de jocuri video și dispozitivele de redare a diferitelor formate de conținut media. Bineînțeles, dintr-o astfel de cameră nu putea lipsi un sistem de sunet care să redea cât mai fidel elementele sonore din materialele media consumate în această încăpere.
Pe lângă modul în care consumăm materialele de divertisment, locuințele inteligente schimbă abordarea asupra muncii, oferind posibilitatea lucrului de acasă, atât timp cât există o conexiune la Internet. Nu trebuie neapărat să lucrezi dintr-un birou fizic pentru a colabora cu o echipă la un proiect, pentru a scrie e-mail-uri sau pentru a lucra la proiecte și task-uri individuale. Tehnologia facilitează lucrul colaborativ, permițând, în același timp, flexibilitatea și libertatea de care este nevoie, în special în meseriile creative.
Prin integrarea tehnologiei în spațiul rezidențial, acesta devine mai mult decât locul în care ne retragem să ne odihnim, devine locul în care ne petrecem timpul liber într-un mod plăcut, în timp ce dispozitivele din casă, programate prin intermediul telefonului mobil, se ocupă de treburile casnice. În plus, tehnologia reprezintă și un bun argument de vânzare, dar și o justificare a unui preț peste media pieței.
Articole asemanatoare
Cum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...
Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...
Mai multe detalii5 greșeli cromatice pe care să le eviți în amenajarea locuinței...
Alegerea culorilor pentru locuință este, probabil, una dintre cele mai grele sarcini deoarece se lovește atât de bariere subiective, cum ar fi preferințele de moment ale proprietarilor, cât și de criterii obiectiv...
Mai multe detaliiCum poți să-ți transformi dormitorul într-o încăpere odihnitoare...
Indiferent de perioada anului, nu este nimic mai plăcut decât să ajungi seara acasă după o zi plină și să te refugiezi în dormitor pentru o bine meritată odihnă. Chiar dacă ai tot ceea ce îți trebuie în do...
Mai multe detalii