Sfaturi practice

Aspecte esențiale în alegerea unui spațiu de birouri

scris de hitchmosher

05 septembrie 2014

birouCei mai mulți antreprenori sunt încântați atunci când trebuie să-și mute operațiunile într-un spațiu nou, care să corespundă noilor nevoi, dar și să deschidă noi perspective de dezvoltare. Deși mutarea oferă un sentiment plăcut, pentru a deveni un pas înainte pentru firmă, vor trebui studiate cu atenție ofertele de pe piață, astfel încât spațiul ales să corespundă din toate punctele de vedere nevoilor actuale și să poată susține dezvoltarea firmei.

Cele mai importante aspecte la care ar trebui să acordați atenție sunt:

1. Locația. Poziționarea biroului trebuie să corespundă nevoilor afacerii. Este important să fie luat în considerare accesul la mijlocele de transport în comun, la instituții publice sau la restaurante unde angajații pot lua masa de prânz. De asemenea, nu ar strica, în funcție de profilul afacerii, un hotel în apropiere pentru cazarea partenerilor din afara orașului.

2. Suprafața și flexibilitatea spațiului. Este un alt factor cheie la care ar trebui luat în considerare. Suprafața spațiului trebuie să corespundă nevoilor actuale și să susțină, în același timp, perspectivele de dezvoltare, cel puțin pe termen mediu. Ar trebui ca spațiul pentru birou să fie suficient și pentru amenajarea unui loc de relaxare pentru angajați.

3. Flexibilitatea contractului. Contractul trebuie conceput astfel încât să stabilească foarte clar obligațiile și drepturile părților implicate, a proprietarului, respectiv a chiriașului. Durata contractului este esențială. Închirierea pe perioade lungi nu este o opțiune fiabilă pentru firmele aflate încă la început care au nevoie de loc de dezvoltare care nu au un buget corespunzător pentru susținerea unui spațiu cu perspective de extindere.

4. Costurile. Evaluarea costurilor totale presupuse de noul spațiu de birouri trebuie făcută înainte de mutare. De obicei, chiria nu include și utilitățile, cheltuieli care trebuie la rândul lor calculate și introduse în bugetul lunar pentru întreținerea biroului.

5. Mobilierul. Dacă biroul este complet mobilat, iar mobila corespunde gusturilor și nevoilor, atunci, activitatea firmei poate începe imediat, dar în cazul în care mobilierul nu există, ar trebui avut în vedere achiziționarea pieselor necesare pentru susținerea activității firmei.

Oferta de spații de birouri din Timișoara este una foarte dinamică și concurențială, ceea ce îi silește pe proprietari sau administratori să vină cu avantaje competitive importante în fața clienților potențiali.

Articole asemanatoare

Care este cea mai bună alegere: achiziționarea sau construirea unei ...

Odată ce ai stabilit că visul tău este să locuiești la casă, să te bucuri de mai mult spațiu și de o grădină sau curte unde să te poți relaxa și distra alături de cei dragi, urmează o alegere importantă:...

Mai multe detalii

Cum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...

Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...

Mai multe detalii

Sfaturi pentru achiziționarea unui teren...

Multe persoane aleg să investească în achiziționarea unui teren, fie pentru construcția unei locuințe viitoare, fie pentru a începe o afacere. Însă, această decizie presupune o atenție sporită asupra mai mult...

Mai multe detalii