Cele mai bune sfaturi pentru vânzători în vederea pregătirii proprietății pentru lansarea pe piața imobiliară vin chiar de la publicul țintă al ofertei, respectiv cumpărătorii potențiali. Cumpărătorul urmărește o serie de elemente în funcție de care poate face o evaluare obiectivă a proprietății, iar această evaluare este făcută atât în faza de documentare, cât și în timpul vizionării propriu zise a proprietății.
De obicei, cumpărătorii și vânzătorii nu fac acest schimb de informații, probabil pentru că nu s-au gândit că ar fi în beneficiul ambelor părți să discute aspectele pozitive și negative ale ofertei în ansamblul ei. De aceea, am făcut un studiu printre clienții noștri și am identificat principalele elemente de interes pentru cumpărător.
1. Imaginea online. Când munca de documentare și informare se desfășoară online, o prezentare necorespunzătoare a proprietății, sigur nu va stârni interesul, chiar dacă avantajele ar trebui „să vorbească de la sine”. Din păcate nu o fac, așa că vor trebui exprimate prin imagini de calitate și descrieri complete. O ofertă bine prezentată online are deja un avantaj important în fața cumpărătorului potențial.
2. Supraevaluarea. Un preț afișat care depășește media pieței îi sperie pe clienți. Chiar dacă proprietatea le îndeplinește, aparent, toate cerințele, nu vor trece la pasul următor dacă prețul nu este unul corect. Vor aștepta ca proprietarul să mai scadă suma, înainte de a-l contacta.
3. O locuință îngrijită vinde. Proprietarul nu trebuie să se „dea peste cap” și să modernizeze locuința înainte de vânzare, dacă este vorbe de o construcție mai veche. În schimb este foarte important să se vadă că locuința este bine întreținută și respectă regulile elementare de igienă.
4. Critica, semnul unei intenții de cumpărare serioase. Proprietarul nu ar trebui să se simtă lezat când cumpărătorul potențial începe să critice modul în care ar fi aranjat el locuința. Este un semn că deja își imaginează schimbările pe care le-ar face pentru a obține confortul optim și evaluează cheltuielile pe care aceste schimbări le-ar presupune.
5. Atenție la încăperile cheie. Baia și bucătăria sunt încăperile cheie. Aici ar trebui insistat cu unele lucrări de amenajare sau, cel puțin, de recondiționare a instalațiilor sanitare, inclusiv a țevilor. În bucătărie, se poate instala un mobilier personalizat în ton cu spațiul pentru a oferi un plus de valoare locuinței.
Articole asemanatoare
Care este cea mai bună alegere: achiziționarea sau construirea unei ...
Odată ce ai stabilit că visul tău este să locuiești la casă, să te bucuri de mai mult spațiu și de o grădină sau curte unde să te poți relaxa și distra alături de cei dragi, urmează o alegere importantă:...
Mai multe detaliiCum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...
Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...
Mai multe detaliiSfaturi pentru achiziționarea unui teren...
Multe persoane aleg să investească în achiziționarea unui teren, fie pentru construcția unei locuințe viitoare, fie pentru a începe o afacere. Însă, această decizie presupune o atenție sporită asupra mai mult...
Mai multe detalii