Sfaturi practice

Cum poți economisi energie electrică vara?

scris de hitchmosher

03 august 2015

panouri-fotovoltaiceÎn timpul verii, facturile la energie electrică ajung să crească, la un moment dat, considerabil. Consumul mai mare de energie electrică este generat, de obicei, de aparatele de aer condiționat care, în vremuri caniculare funcționează la capacitate maximă. Dacă factura devine insuportabilă, pot fi aplicate câteva mici schimbări în stilul de viață al familiei și adoptate câteva aplicații ale energiei solare.

Există soluții relativ ieftine prin care aplicațiile alimentate prin energie tradițională pot fi adaptate pentru energie solară fără costuri foarte mari. Astfel, se poate genera o reducere importantă a facturii la energie electrică, reducere care, pe termen mediu și lung, va amortiza valoarea investiției în soluțiile verzi. Câteva dintre cele mai accesibile soluții sunt:

  • Iluminatul curții. Există în magazinele de bricolaj felinare solare pentru grădină de diferite forme și modele. Acestea se încarcă în timpul zilei, pentru ca seara să ofere acea lumină feerică care transformă atmosfera curții. În timpul verii, când petreci mai mult timp afară, seara, aceste soluții sunt mult mai comode. În plus, nu trebuie săpate șanțuri pentru mascarea cablului de alimentare.
  • Pompe pentru piscină. În magazinele de specialitate pot fi găsite pompe solare pentru sistemul de circulație, evacuare și alimentare cu apă a piscinei. Aceste pompe solare funcționează independent, iar față de cele convenționale sunt mult mai economice. Practic, funcționarea lor nu se va regăsi pe factura de energie electrică, indiferent de orele de folosire.
  • Panouri solare. Tot mai mulți proprietari de clădiri rezidențiale sau cu alte destinații se orientează către panourile solare ca sursă de energie alternativă. Pe piețele vestice, panourile solare pentru clădiri private cunosc, în acest an, un boom extraordinar, resimțit într-o manifestare mai discretă și în țara noastră. Costurile sunt relativ reduse, iar beneficiile pe termen mediu și lung le justifică din plin.
  • Sfoara pentru uscat haine. Poate una dintre cele mai extinse metode de economisire a energiei din România este sfoara pentru uscat haine. Foarte puține gospodării din țara noastră au în dotare un uscător de haine electric, așa că din acest punct de vedere am putea fi pe primul loc în topul țărilor „verzi”.

Energia solară este o resursă regenerabilă gratuită, care poate fi folosită eficient într-o serie de aplicații în spații rezidențiale, în vederea optimizării și eficientizării consumului și, implicit, a costurilor generate de energia convențională.

Articole asemanatoare

Care este cea mai bună alegere: achiziționarea sau construirea unei ...

Odată ce ai stabilit că visul tău este să locuiești la casă, să te bucuri de mai mult spațiu și de o grădină sau curte unde să te poți relaxa și distra alături de cei dragi, urmează o alegere importantă:...

Mai multe detalii

Cum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...

Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...

Mai multe detalii

Sfaturi pentru achiziționarea unui teren...

Multe persoane aleg să investească în achiziționarea unui teren, fie pentru construcția unei locuințe viitoare, fie pentru a începe o afacere. Însă, această decizie presupune o atenție sporită asupra mai mult...

Mai multe detalii