Sfaturi practice

Cum poți reduce costurile dacă locuiești într-un apartament închiriat în Timișoara?

scris de hitchmosher

07 noiembrie 2014

apartamente_de_inchiriat_timisoaraCel mai simplu mod de a reduce considerabil costurile locative poate fi găsirea unui coleg sau a unei colege de apartament. Totuși, dacă nu vrei să iei în considerare această alternativă, există o serie de aspecte care pot determina o scădere semnificativă a costurilor locative lunare. Secretul unui control desăvârșit al costurilor lunare, precum și păstrarea lor la un nivel suportabil este reprezentat de stabilirea, încă din primele discuții cu proprietarul, a unor principii de bază de la care să nu te abați.

Câteva dintre modurile prin care ai putea să reduci costurile lunare pot fi:

  • Caută un apartament accesibil. În primul rând, caută un apartament pe care ți-l poți permite, chiar dacă vei fi nevoit să faci unele compromisuri din punctul de vedere al confortului. Dacă locuiești singur, vei folosi apartamentul doar ca loc de dormit, astfel încât e posibil să nu ai nevoie de o bucătărie foarte mare, de exemplu. O garsonieră ar fi alternativa potrivită.
  • Semnează un contract pentru o perioadă mai lungă. Un angajament pe termen lung îi determină pe proprietari să mai scadă din costul chiriei. Scăderea nu este una spectaculoasă, dar devine importantă în economia bugetului lunar. Închirierea pe termen lung este un avantaj și pentru proprietar, dar și pentru chiriaș, astfel încât aici poți să-ți folosești abilitățile de negociere.
  • Nu te pripi, acționează cu răbdare! Există perioade ale anului în care prețurile chiriilor cresc. Apartamentele de închiriat din Timișoara sunt mai greu de găsit toamna, înaintea începerii anului universitar. Sfârșitul verii sau începutul toamnei reprezintă o perioadă de creștere semnificativă a cererilor, moment în care proprietarii încep să crească prețurile.
  • Îndepărtează-te de zona centrală. Orientează-te către apartamente situate la periferie. Aici ai șanse foarte bune să găsești alternative confortabile, cu un preț accesibil al chiriei. Dacă zona oferă acces la mijloace de transport în comun, atunci nu vei avea probleme cu deplasarea până în punctele de interes din centrul orașului.
  • Fă compromisuri. De obicei, apartamentele cu amenajări „clasice” sunt mai ieftine decât cele în clădiri noi, amenajate modern. Dacă nu ești foarte pretențios în ceea ce privește aspectul apartamentului, poți opta pentru un apartament cu amenajări mai vechi. Atât timp cât este curat și funcțional, vei beneficia de tot confortul.

Articole asemanatoare

Care este cea mai bună alegere: achiziționarea sau construirea unei ...

Odată ce ai stabilit că visul tău este să locuiești la casă, să te bucuri de mai mult spațiu și de o grădină sau curte unde să te poți relaxa și distra alături de cei dragi, urmează o alegere importantă:...

Mai multe detalii

Cum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...

Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...

Mai multe detalii

Sfaturi pentru achiziționarea unui teren...

Multe persoane aleg să investească în achiziționarea unui teren, fie pentru construcția unei locuințe viitoare, fie pentru a începe o afacere. Însă, această decizie presupune o atenție sporită asupra mai mult...

Mai multe detalii