Noutati Imobiliare

MCity, orașul în care mașinile merg singure, nu va avea nici o proprietate de vânzare

scris de hitchmosher

08 septembrie 2015

trafic-urbanTimpul petrecut zilnic pe drumul de acasă la serviciu este o problemă majoră pentru orașele mari. Aglomerația face ca oamenii să petreacă foarte mult timp pe drum, de aceea, cercetătorii de la Universitatea din Michigan au demarat un program experimental prin care testează metode de îmbunătățire a acestui aspect al calității vieții urbane.

Astfel, a luat naștere proiectul MCity, construit în colaborare cu autoritățile locale și guvernamentale, precum și cu o serie de companii private. Specialiștii din cadrul Universității din Michigan spun despre MCity că este primul mediu controlat din lume, construit pentru testarea potențialului tehnologiilor pentru interconectarea vehiculelor și automatizarea traficului.

Orașul se întinde pe o suprafață de 13 hectare și recreează condițiile de trafic urban, astfel încât testele realizate cu mașinile fără șofer să ajungă la un grad cât mai mare de relevanță. Astfel, dezvoltatorii sistemelor de navigație și control a mașinilor independente pot identifica mult mai repede și mult mai eficient punctele care ar trebui optimizate pentru a putea ajunge, la un moment dat, să fie folosite în situații practice, reale. MCity dispune de o rețea de drumuri bine pusă la punct, cu intersecții complexe, clădiri și o serie de obstacole pe care oricine conduce prin oraș le poate întâlni. Sistemele de navigație pentru vehiculele inteligente trebuie să facă față la o serie de provocări din trafic, reacționând prompt pentru a ajunge în siguranță la destinație. Astfel, de la limitări de viteză în anumite zone, până la șantiere care impun devierea circulației, mașina va întâlni pe traseul ei zilnic o serie de obstacole pe care sistemul de navigație va trebui să le abordeze într-un mod cât mai sigur și cât mai eficient.

Provocările reale pentru sisteme vin atunci când trebuie să identifice și să reacționeze la detalii. De exemplu, dacă un semn este întors, desenat cu grafitti, rupt sau îndoit, sistemul trebuie să identifice acest lucru și să reacționeze găsind cea mai bună soluție.

În acest proiect au investit o serie de companii de top din domeniul auto, preocupate de dezvoltarea mașinii autonome ca Toyota, Ford, GM sau Honda, precum și o serie de companii din domeniile IT, telecomunicații sau asigurări.

Conform specialiștilor de la Universitatea din Michigan, scopul proiectului este ca, până în 2021, să pună la punct un sistem viabil care să poate îmbunătăți calitatea vieții urbane prin mașinile independente.

Articole asemanatoare

Danya Cebus a dat startul rezervărilor pentru blocul șase din cadrul...

Danya Cebus anunță demararea procesului de vânzare pentru blocul 6 din ansamblul rezidențial Denya Forest, din Timișoara, situat într-o locație deosebită, în apropierea Pădurii Verzi. De vânzarea apartamentelo...

Mai multe detalii

Danya Cebus a dat startul rezervărilor pentru blocul cinci din cadrul...

Danya Cebus a demarat procesul de vânzare și a deschis rezervările pentru apartamentele ce vor fi construite în cadrul celei de-a cincea faze a complexului rezidențial Denya Forest din Timișoara. De vânzarea apa...

Mai multe detalii

Hitch&Mosher a intermediat închirierea unui spațiu de peste 8.000 mp...

Hitch&Mosher a oferit consultanță și a intermediat tranzacția prin care compania Bulung International Logistics a închiriat un proiect logistic în Timișoara, de 8.000 metri pătrați, care urmează să fie de...

Mai multe detalii