Dictionar de termeni imobiliari

Dicționar imobiliar: Oferta imobiliară

scris de hitchmosher

26 august 2015

oferta-imobiliaraEste preocuparea esențială a unui agent imobiliar. Responsabilitatea redactării ofertei trebuie asumată de un profesionist în domeniu, care știe exact cum să îmbine informațiile tehnice ale proprietății cu elementele vizuale, astfel încât oferta să fie una de impact, să determine cumpărătorul potențial să ia atitudine, să dorească să afle mai multe detalii și chiar să vadă proprietatea.

O ofertă imobiliară concepută profesional, dar și promovată bine, atrage vizualizări, stârnește interesul și vinde mai repede proprietatea atât timp cât atuurile sunt evidențiate, iar eventualele defecte estompate cu abilitate. Bineînțeles, cumpărătorul potențial le va observa în timpul vizitei, dar le va vedea ca pe niște argumente care îi vor fi favorabile în cazul în care se va ajunge la o negociere finală.

Oferta imobiliară are trei secțiuni importante:

  • Imaginile: este recomandat ca acestea să fie făcute de către un fotograf profesionist sau de către o persoană cu abilităţi în acest domeniu, care dispune și de tehnica necesară pentru un set de imagini reprezentative, relevante și de calitate.
  • Datele tehnice: va cuprinde configurația locuinței, suprafețele, anul construcției, tipul construcției și principalele facilități pe care le propune.
  • Descrierea proprietății: aici se va merge pe evidențierea avantajelor competitive ale proprietății. Practic, în această secțiune se poate face diferența dintre proprietatea promovată și ofertele similare.

Articole asemanatoare

Dicționar de termeni imobiliari: Autorizația de demolare...

Autorizația de demolare este un act prin care administrația publică locală permite să fie distrus un imobil, integral sau parțial, pentru a fi construită o nouă proprietate. Această autorizație este emisă în ...

Mai multe detalii

Dicționar de termeni imobiliari: Ipoteca...

Ipoteca este o formă de garanție des utilizată, care are rolul de a garanta obligațiile unui debitor față de creditor. Ipoteca se realizează prin intermediul unui imobil pe care debitorul îl are în patrimoniu ș...

Mai multe detalii

Dicționar de termeni imobiliari: Ieșirea din indiviziune...

Indiviziunea reprezintă o colectivitate de bunuri, ai cărei proprietari au drept comun asupra unei cote-părți. Prin urmare, ieșirea din indiviziune presupune întreruperea proprietății comune asupra respectivului ...

Mai multe detalii