Sfaturi practice

Negocierea, un punct forte în închirierea unui spațiu comercial în cele mai bune condiții

scris de hitchmosher

10 septembrie 2014

spatii comerciale TimisoaraO idee de afacere excelentă se poate stinge la fel de repede cum a născut dacă nu este poziționată într-un spațiu adecvat localizat într-o zonă care să-i favorizeze dezvoltarea. Când vine vorba de alegerea unui spațiu dedicat unor activități comerciale, analiza foarte atentă a profilului afacerii, a clienților potențiali cărora li se adresează și a accesului facil al acestor clienți către oferta pusă la dispoziție sunt aspecte vitale. Este important ca, înainte de a începe căutările și negocierile, să fie stabilită o listă clară de priorități specifice afacerii. În funcție de aceste priorități, puteți elabora și planul de negociere.

Din colaborarea constantă cu clienții noștri am identificat o serie de elemente specifice negocierilor pentru spații comerciale:

Începe din timp. Nu lăsa pe ultima sută de metri căutarea spațiului. Începe demersurile cu cel puțin șase luni înainte de data de deschiderea a afacerii. Dacă găsești spațiul perfect imediat, propune proprietarului un pre-contract prin care te angajezi să-l închiriezi începând cu o dată prestabilită.

Stabilește zona. Agentul imobiliar îți va arăta spații comerciale de închiriat în toată Timișoara, dacă nu are o zonă specifică în care să prezinte oferte. Vizionarea unor spații în zone care nu corespunde obiectivelor afacerii este doar o pierdere de timp.

Cere detalii. Nu accepta să vezi un spațiu înainte să afli câteva detalii despre el. Cere o descriere completă, imagini și orice alte detalii relevante pentru profilul afacerii tale. Dacă identifici puncte negative majore, ar fi bine să te orientezi către alte variante.

Nu fă primul pas. Odată ce ai acceptat să vizionezi o ofertă, analizează cu atenție fiecare element, privește cu un ochi critic și fă comentarii subtile. Acesta este momentul crucial în care poți închiria în condiții avantajoase. Nu da răspunsuri clare la întrebările legate de bugetul disponibil pentru chirie. Lasă proprietarul să facă o ofertă, de la care poți merge mai departe cu negocierile. Întotdeauna este foarte important să ai mai multe negocieri în desfășurare.

O poziție fermă, cu principii și priorități susținute cu determinare, poate fi motorul încheierii unui contract de închiriere în condiții avantajoase pentru dezvoltarea afacerii.

Articole asemanatoare

Care este cea mai bună alegere: achiziționarea sau construirea unei ...

Odată ce ai stabilit că visul tău este să locuiești la casă, să te bucuri de mai mult spațiu și de o grădină sau curte unde să te poți relaxa și distra alături de cei dragi, urmează o alegere importantă:...

Mai multe detalii

Cum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...

Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...

Mai multe detalii

Sfaturi pentru achiziționarea unui teren...

Multe persoane aleg să investească în achiziționarea unui teren, fie pentru construcția unei locuințe viitoare, fie pentru a începe o afacere. Însă, această decizie presupune o atenție sporită asupra mai mult...

Mai multe detalii