Sfaturi practice

Tranziția în carieră: alternativa propusă de sectorul imobiliar

scris de hitchmosher

04 iunie 2014

carieraLa un moment dat, în cursul vieții profesionale, când rutina devine deja insuportabilă, oboseala psihică devine o piedică pentru evoluția carierei, sau chiar o scuză pentru ineficiență, este momentul pentru o schimbare radicală, o reorientare profesională către un cu totul alt domeniu. Reconversia profesională nu este un proces ușor, iar dacă se optează pentru domeniul imobiliarelor sunt o serie de provocări care nu sunt imposibil de trecut dacă abordarea este una corectă.

Provocarea majoră
Dacă aveți un CV care nu vă recomandă neapărat pentru sectorul imobiliarelor, dar ați făcut o alegere fermă în această direcție, provocarea majoră este lipsa de experiență. Va trebui să vă pregătiți pentru a obține măcar un minim de experiență care vă va fi de folos în obținerea unui loc de muncă în acest domeniu. Stagiile de internship la agenții imobiliare sau la diviziile de vânzări ale dezvoltatorilor sunt obligatorii pentru a ajunge să aveți măcar o privire de ansamblu asupra mecanismelor care fac acest sistem să funcționeze. De cele mai multe ori aceste stagii sunt neplătite, dar oferă cel puțin acel minim de experiență care să vă pregătească pentru un job.

De asemenea, puteți urma niște cursuri e reconversie profesională, chiar niște cursuri specializate în tehnici de vânzări.

Totuși, acumularea de experiență într-un domeniu cu totul nou presupune o serie de cheltuieli pe lângă cele lunare, iar dacă ați renunțat deja la job-ul anterior noii opțiuni de carieră situația se complică. Aici intervine abordarea.

Abordarea
Piața locurilor de muncă este una competitivă, iar găsirea unii job într-un domeniu specific poate fi un proces de durată. Metodele convenționale pentru găsirea unui loc de muncă s-ar putea să nu fie foarte eficient, mai ales că urmăriți o schimbare de carieră, doar schimbarea locului de muncă păstrând domeniul.

Folosiți-vă experiența anterioară pentru a atrage atenția companiilor din domeniu, urmăriți tendințele piețe, documentați-vă foarte bune cu privire la acest sector. Încercați să aveți discuții cu persoane din domeniu, abordați-le prin intermediul canalelor online. Folosiți LinkedIn, rețeaua socială profesională pentru a vă scoate în evidență aptitudinile. Lipsa de experiență este un dezavantaj major în momentul unei reconversii profesionale, dar poate fi compensată odată prin internship-uri și prin implicări pro bono în activitățile unei firme din domeniu, sau prin învățarea la locul de muncă.

Pentru obținerea unui loc de muncă, CV-ul nu trebuie neapărat să vă legitimeze statutul de specialist desăvârșit în domeniul imobiliarelor, ci trebuie să releve un set de aptitudini care vă pot ajuta să vă însușiți particularitățile activităților din domeniul imobiliar.

Articole asemanatoare

Care este cea mai bună alegere: achiziționarea sau construirea unei ...

Odată ce ai stabilit că visul tău este să locuiești la casă, să te bucuri de mai mult spațiu și de o grădină sau curte unde să te poți relaxa și distra alături de cei dragi, urmează o alegere importantă:...

Mai multe detalii

Cum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...

Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...

Mai multe detalii

Sfaturi pentru achiziționarea unui teren...

Multe persoane aleg să investească în achiziționarea unui teren, fie pentru construcția unei locuințe viitoare, fie pentru a începe o afacere. Însă, această decizie presupune o atenție sporită asupra mai mult...

Mai multe detalii