Sfaturi pentru vânzători: detalii la care se uită cumpărătorul în analiza locuinței
scris de hitchmosher
30 martie 2016
Dacă până nu de mult celebrul ziar de anunțuri PubliTim era punctul de plecare în căutarea unei locuințe pentru cumpărătorul timișorean, acum mediul online a luat locul hârtiei în procesul de documentare al cumpărătorului. Odată cu schimbarea mediului, s-au schimbat și obiceiurile, iar acum cumpărătorul demarează căutarea unei locuințe pe site-urile de specialitate, așa că proprietarii trebuie să înceapă pregătirile pentru vânzare înaintea publicării anunțului online, deoarece ochiul cumpărătorului va „vâna” cele mai mici detalii pe care le va folosi în evaluarea ofertei.
Ce caută cumpărătorul modern, la ce este atent în fazele de evaluare a unei oferte, de la contactul inițial în fața monitorului, până la vizitarea propriu-zisă a proprietății.
Fotografiile din anunț
O imagine face cât 1000 de cuvinte, iar în imobiliare această proporție se simte din plin. Cumpărătorul potențial analizează cu atenție fiecare fotografie, așa că, înainte de publicarea anunțului, nu ar strica o sesiune foto. Poate nu este o idee rea să angajezi un fotograf profesionist pentru câteva cadre de efect. Pentru 60% dintre cumpărătorii moderni, fotografiile sunt esențiale pentru a lua în considerare o ofertă.
Starea băii
Baia este un alt aspect esențial deoarece renovările majore la această încăpere sunt costisitoare. Așadar, cumpărătorul va analiza cu atenție baia, dar această încăpere poate avea vicii ascunse ochiului. Proprietarii ar trebui să se asigure că instalațiile din mască sau din perete sunt în stare perfectă, astfel încât cumpărătorul să facă doar retușurile exterioare. Astfel, starea băii cântărește mult în decizia de cumpărare, fiind în același timp și un punct de negociere important între cele două părți.
Mirosul din casă
Dacă fotografiile vizualizate online oferă o imagine asupra apartamentului, cumpărătorul își formează o primă impresie concludentă abia după ce a trecut pragul locuinței vizate. Mirosurile ciudate îl pot alunga imediat, chiar dacă imaginile l-au făcut să înceapă să se gândească la o decizie în favoarea locuinței vizate. O curățenie generală este indicată și eliminarea surselor de mirosuri neplăcute. De obicei, instalațiile vechi sau infiltrațiile sunt sursele mirosurilor.
Gradul de utilare al bucătăriei
Un alt argument forte în ochii cumpărătorului este bucătăria, mai ales în cazul locuințelor noi. Dezvoltatorii oferă, de obicei, acest beneficiu pentru a oferi cumpărătorului gradul de confort de care are nevoie pentru a se putea muta cât mai repede.
Cartierul
De cele mai multe ori, cartierul poate să cântărească mai greu decât toate beneficiile directe ale locuinței. Chiar dacă locuința și imobilul sunt perfecte din toate punctele de vedere, lipsa unor aspecte ale cartierului, cum ar fi mijloacele de transport, serviciile medicale, instituțiile de învățământ și locurile de joacă pentru copii pot schimba radical decizia cumpărătorului.
Chiar dacă facilitățile cartierului nu pot fi îmbunătățite direct de vânzător, celelalte aspecte care pot fi controlate, ar trebui verificate și puse la punct în etapele premergătoare punerii pe piață a locuinței.
Articole asemanatoare
Care este cea mai bună alegere: achiziționarea sau construirea unei ...
Odată ce ai stabilit că visul tău este să locuiești la casă, să te bucuri de mai mult spațiu și de o grădină sau curte unde să te poți relaxa și distra alături de cei dragi, urmează o alegere importantă:...
Mai multe detaliiCum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...
Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...
Mai multe detaliiSfaturi pentru achiziționarea unui teren...
Multe persoane aleg să investească în achiziționarea unui teren, fie pentru construcția unei locuințe viitoare, fie pentru a începe o afacere. Însă, această decizie presupune o atenție sporită asupra mai mult...
Mai multe detalii