Sfaturi pentru proprietari, Sfaturi practice

Detalii urmărite de cumpărători la vizionarea unei locuințe

scris de hitchmosher

28 august 2014

casaCumpărătorii potențiali sunt foarte atenți în timpul vizionării și observă detalii la care proprietarul nu s-a gândit vreodată că ar fi relevante. Unele caracteristici ale locuinței prezentate s-ar putea să fie mai importante pentru un cumpărător ințial în timp ce un altul le-ar considera irelevante pentru ceea ce caută. În cazul în care cumpărătorii identifică acele detalii de interes sunt, de cele mai multe ori, dispuși să plătească în plus, aspect avantajos pentru vânzător.

De la finisaje, mobilier sau electrocasnice, cumpărătorul potențial încearcă să găsească elementele care i-ar putea asigura un trai confortabil în locuința respectivă. Printre elementele de impact sunt:

  • Electrocasnicele din inox oferă un efect estetic apreciat pentru bucătăriile moderne. Aceste electrocasnice au un preț peste media celor obișnuite, așa că acest cost se va regăsi și în suma finală de achiziție a locuinței
  • Climatizare. Instalațiile de aer condiționat și centralele proprii instalate sunt un alt avantaj pentru care cumpărătorul ar plăti în plus. Motivația este simplă: montarea ulterioară va genera costuri suplimentare și disconfort.
  • Dressing generos. Mai ales cumpărătoarele vor aprecia acest avantaj, pentru care vor fi dispuse să suporte un cost suplimentar. În plus, spațiile de depozitare generoase, dar încadrate foarte bine în structura apartamentului aduc un avantaj important din perspectiva confortului.
  • Podele din lemn. Podelele sau parchetul din lemn sunt un alt element de confort și de plus valoare adus unei locuințe. Aceste pardoseli sunt mult mai rezistente, ceea ce, pe termen lung, le face alternative mult mai fiabile.

Proprietarii sau dezvoltatorii care propun locuințe cu aceste dotări ar fi bine să le evidențieze în ofertă atât prin imagini relevante, cât și prin text, pentru a atrage cumpărătorii potențiali la o vizionare, pentru a le stârni interesul. Bineînțeles, detaliile descrise mai sus sunt doar câteva dintre cele mai urmărite de către cumpărători în evaluarea confortului interior al unui apartament nou sau vechi.

Articole asemanatoare

Care este cea mai bună alegere: achiziționarea sau construirea unei ...

Odată ce ai stabilit că visul tău este să locuiești la casă, să te bucuri de mai mult spațiu și de o grădină sau curte unde să te poți relaxa și distra alături de cei dragi, urmează o alegere importantă:...

Mai multe detalii

Cum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...

Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...

Mai multe detalii

Sfaturi pentru achiziționarea unui teren...

Multe persoane aleg să investească în achiziționarea unui teren, fie pentru construcția unei locuințe viitoare, fie pentru a începe o afacere. Însă, această decizie presupune o atenție sporită asupra mai mult...

Mai multe detalii