Gestionarea unei tranzacții imobiliare în cazuri de divorț
scris de hitchmosher
16 ianuarie 2015
Tranzacțiile imobiliare pot implica uneori condiții speciale, altele decât cele determinate de piață, de raportul dintre cerere și ofertă sau abilitățile de negociere ale părților implicate. În cazuri de divorț, vânzarea proprietății imobiliare care face obiectul partajului este un demers sensibil din cauza traumei emoționale suferită de vânzători. Aceștia ar putea lua decizii pripite, ar putea trece la acțiuni dezavantajoase, de aceea este foarte important ca agentul imobiliar implicat în tranzacție să țină cont de aspectele emoționale ale situației și să gestioneze tranzacția în consecință.
Câteva dintre aspectele la care agentul imobiliar ar trebui să fie atent în gestionarea tranzacției ar fi:
- Comunicarea cu ambele părți. Este recomandată comunicarea scrisă, prin e-mail, și informarea ambilor proprietari în legătură cu progresul procesului de vânzare. De asemenea, este recomandat ca întâlnirile să se desfășoare întotdeauna cu ambii membri ai cuplului, iar deciziile luate și concluziile să fie notate, astfel încât să fie evitate eventualele discuții ulterioare.
- Răbdare. În această situație, agentul imobiliar trebuie să dea dovadă de răbdare și înțelegere. Vor exista întârzieri din cauza comunicării problematice dintre membrii cuplului divorțat. Încărcătura emoțională a experienței divorțului poate întârzia ajungerea la un punct comun și acceptarea unanimă a unei decizii.
- Atitudinea profesională. Agentul imobiliar trebuie să se concentreze exclusiv asupra tranzacției, asupra încheierii vânzării în cele mai avantajoase condiții prezentate de piață. Implicarea personală în problemele clientului poate periclita condițiile tranzacției, de aceea, este recomandată distanța profesională. Sunt contraindicate discuțiile care ies din sfera de interes a tranzacției, chiar dacă, la un moment dat, unul dintre membrii cuplului divorțat, sau ambii, încearcă să îndrepte discuția către latura personală. Oamenii simt nevoia să se descarce, caz în care agentul imobiliar ar trebui să readucă, elegant, discuția către punctul de interes, respectiv tranzacția.
Bineînțeles, relația dintre agentul imobiliar și vânzător se poate desfășura fără intervenția laturii personale. Totuși, agentul imobiliar ar trebui să fie pregătit și pentru situații speciale.
Articole asemanatoare
Hitch&Mosher a intermediat vânzarea clădirilor de birouri Silver Bus...
Hitch&Mosher Real Estate este bucuroasă și mândră să anunțe încheierea procesului de tranzacționare a celor două clădiri de birouri, din Cluj - Napoca - Silver Business Center și Olimpia Business Center - ...
Mai multe detaliiHitch&Mosher a intermediat multiple tranzacții imobiliare în primul ...
Hitch& Mosher, cea mai mare agenţie de real-estate din vestul ţării, a intermediat în primul semestru al acestui an multiple tranzacţii imobiliare, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Seg...
Mai multe detaliiHitch&Mosher a tranzacționat suprafețe de teren record ...
Marius Șchiopotă (Managing Partner, Hitch&Mosher) afirmă faptul că tranzacțiile cu terenuri agricole au urmat un trend pozitiv în ultimii ani, iar acest rezultat este datorat raportului calitate-preț al terenu...
Mai multe detalii