Analize Imobiliare, Tranzactii Imobiliare

Hitch&Mosher a intermediat multiple tranzacții imobiliare în primul semestru al acestui an

scris de hitchmosher

19 iulie 2016

Hitch& Mosher, cea mai mare agenţie de real-estate din vestul ţării, a intermediat în primul semestru al acestui an multiple tranzacţii imobiliare, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Segmentul rezidenţial a fost cel mai activ în această perioada, Timişoara având în continuare un deficit de peste 3.000 de locuinţe.

Pe segmentul rezidenţial, în Timişoara preţul mediu de tranzacţionare a fost de 1.050 euro/mp, în creştere cu aprox 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, Timişoara având al 3-lea cel mai mare preţ/mp din ţară, după Cluj şi Bucureşti. Vânzările pe segmentul rezidenţial au fost stimulate de programul „Prima Casă”, dar şi de politicile dezvoltatorilor, care oferă diverse discount-uri şi plata în rate de până la 3 ani.

Piaţa imobiliară din Timişoara şi-a continuat, în prima jumătate a anului, tendinţa de creştere pe toate segmentele. Flexibilitatea dezvoltatorilor, existenţa unor proiecte imobiliare bune, dar şi deficitul mare de locuinţe şi birouri, la ora actuală, ne dau semnale că tendinţa se va menţine şi în a doua parte a anului în curs. Preţurile au crescut puţin, dar nu spectaculos, rata de default este extrem de mică, astfel încât avem credinţă că vorbim de o creştere sănătoasă, responsabilă.” a declarat Marius Schiopota, Managing Partner Hitch&Mosher.

Un aport semnificativ în realizările financiare ale Hitch&Mosher din primul semestru al anului 2016 l-au avut proiectele rezidenţiale gestionate în exclusivitate: Uranus Plaza şi Adora Forest.

Procesul de vânzare al apartamentelor din cadrul ansamblului rezidenţial Uranus Plaza se apropie de final, în prezent fiind disponibile mai puţin de 10% din totalul de 223 de apartamente construite. Uranus Plaza este un complex cu utilitate mixtă, comercială şi rezidenţială, fiind compus din două clădiri, cu şapte şi, respectiv, douăsprezece etaje. Complexul are în componenţă apartamente cu 1, 2 sau 3 camere, oferindu-le celor care îşi doresc o locuinţă exclusivă, posibilitatea de a achiziţiona apartamente tip duplex, dispuse pe ultimele etaje.

Rezultate importante din punctul de vedere al tranzacţiilor finalizate s-au înregistrat şi în cazul complexului rezidenţial Adora Forest, în cadrul căruia mai sunt disponibile 28% din totalul de 107 apartamente. Situat în zona de nord a oraşului, în vecinătatea Pădurii Verzi, complexul cuprinde apartamente cu 1, 1.5, 2, 2.5 şi 3 camere, locuri de parcare supraterane, spaţii verzi amenajate, locuri de joacă pentru copii şi spaţii comune cu design modern.

Articole asemanatoare

Hitch&Mosher a intermediat vânzarea clădirilor de birouri Silver Bus...

Hitch&Mosher Real Estate este bucuroasă și mândră să anunțe încheierea procesului de tranzacționare a celor două clădiri de birouri, din Cluj - Napoca - Silver Business Center și Olimpia Business Center - ...

Mai multe detalii

Hitch&Mosher a tranzacționat suprafețe de teren record ...

Marius Șchiopotă (Managing Partner, Hitch&Mosher) afirmă faptul că tranzacțiile cu terenuri agricole au urmat un trend pozitiv în ultimii ani, iar acest rezultat este datorat raportului calitate-preț al terenu...

Mai multe detalii

Spații comerciale: care este cea mai avantajoasă variantă – cump...

Mai devreme sau mai târziu, orice afacere are nevoie de un spațiu în care să-și desfășoare activitatea și să se dezvolte. În cazul în care există disponibilitate financiară, apar două variante: cumpărarea ...

Mai multe detalii