Sfaturi practice

Informații utile pentru căutarea unui apartament de închiriat

scris de hitchmosher

02 octombrie 2014

apartament de inchiriat TimisoaraCăutarea unui apartament de închiriat în Timișoara poate fi un demers complicat, mai ales în perioada aceasta când studenții încep cursurile, iar apartamentele sunt la mare căutare. Acum este perioada în care proprietarii profită oarecum de nevoia stringentă a studenților și cresc prețurile. Totuși, găsirea unei locuințe potrivite nu este imposibilă, iar oferta de pe piața timișoreană este foarte variată astfel încât, mai devreme sau mai târziu, va apărea locuința ideală indiferent de nevoi. Dar, pentru a nu rata ocazia, vă prezentăm câteva informații utile pe care vă recomandăm să le luați în considerare de-a lungul acestui proces.

Căutări regulate printre oferte
Este recomandat ca, până la găsirea apartamentului să nu scăpați din vedere cele mai noi oferte apărute online. Căutați în funcție de criteriile pe care vi le-ați stabilit în prealabil, în funcție de nevoile locative pe care apartamentul de închiriat trebuie să le satisfacă, fără a neglija însă bugetul disponibil lunar pentru chirie și cheltuieli. Bineînțeles, stabiliți-vă prioritățile și în ceea ce privește zona, dar nu fiți foarte strict. Explorați și alte zone care vă sunt la îndemână. Se poate să găsiți tocmai acolo locuința care acoperă cel mai bine nevoile locative.

Stabiliți o relație bună cu agentul imobiliar
Este recomandat să colaborați cu un agent imobiliar în căutarea dumneavoastră. În urma unei discuții, acesta vă poate prezenta nu doar oferte personalizate, ci vă va putea oferi și suportul de care aveți nevoie pentru finalizarea tranzacției în cele mai bune condiții. În plus, agentul poate cunoaște unele particularități ale zonelor pe care le vizați, particularități care nu se regăsesc în anunțurile publicate online.

Negociați
Negocierea este o parte firească înaintea semnării oricărui contract. De aceea, odată ce ați găsit un apartament care este în totalitate conform priorităților dumneavoastră, solicitați proprietarului facilitățile pe care vi le-ați mai dori. De obicei, proprietarii acceptă mai ușor să vină cu îmbunătățiri decât să scadă costul chiriei.

Dacă plănuiți să închiriați pe o perioadă mai lungă de timp este foarte important să fiți atent la toate amănuntele. Pe termen lung, lipsa unor detalii, aparent minore, ar putea produce un disconfort accentuat.

Articole asemanatoare

Care este cea mai bună alegere: achiziționarea sau construirea unei ...

Odată ce ai stabilit că visul tău este să locuiești la casă, să te bucuri de mai mult spațiu și de o grădină sau curte unde să te poți relaxa și distra alături de cei dragi, urmează o alegere importantă:...

Mai multe detalii

Cum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...

Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...

Mai multe detalii

Sfaturi pentru achiziționarea unui teren...

Multe persoane aleg să investească în achiziționarea unui teren, fie pentru construcția unei locuințe viitoare, fie pentru a începe o afacere. Însă, această decizie presupune o atenție sporită asupra mai mult...

Mai multe detalii