spatiu restaurantDeschiderea unui restaurant presupune o strategie bine pusă la punct, investiții, dar, înainte de toate, este esențială alegerea spațiului în care se va dezvolta afacerea. Nu orice spațiu disponibil este potrivit pentru un restaurant, chiar dacă se află pe o stradă centrală, cu un trafic pietonal foarte intens. Un astfel de spațiu poate deveni o alegere necorespunzătoare pentru un restaurant care își dorește să propună o atmosferă intimă, potrivită pentru o cină romantică și savurarea unor preparate de excepție alături de un vin bun.

Spațiul ar trebui ales în funcție de specificul restaurantului, de atmosfera pe care dorește să o ofere clienților. Până și o hală industrială recondiționată poate deveni spațiul perfect pentru un restaurant. Chiar dacă nu este în centrul orașului, un spațiu neconvențional va intriga, va atrage, iar dacă serviciul este de excepție, restaurantul are toate șansele să-și construiască o clientelă fidelă. Pe lângă servire, preparate, atmosferă, spațiul pentru restaurant ar trebui să mai ofere:

Parcare adecvată. Atunci când doresc să ia cina în oraș, oamenii vor să se relaxeze și nu să facă ture interminabile în căutarea unui loc de parcare. O parcare amenajată, proprie restaurantului, pe măsura capacității acestuia, atrage clientul mai repede în local, unde poate să-l îmbie cu atmosfera și specialitățile pe care i le oferă.

Vizibilitate. Chiar dacă spațiul pentru restaurant este mai retras, posibilitatea semnalizării lui de la drumul principal este esențială. În plus, dacă zona este intens circulată, panourile care indică direcția restaurantului vor promova în permanență afacerea către toți trecătorii, indiferent de momentul zilei.

Bucătăria – piesa esențială a fiecărui restaurant. Chiar și în cazul bistrourilor, bucătăria trebuie să beneficieze de spațiu suficient pentru a putea găzdui aparatura necesară și pentru a asigura un mediu de lucru adecvat pentru pregătirea comenzilor.

Stabilirea bugetului disponibil nu doar pentru achitarea chiriei, ci și pentru investițiile în amenajări interioare este, de asemenea, un pas esențial înainte de a porni în căutarea unui spațiu comercial. Bugetul va constitui și un bun criteriu de selecție a celui mai potrivit spațiu pentru o nouă afacere.

Articole asemanatoare

Care este cea mai bună alegere: achiziționarea sau construirea unei ...

Odată ce ai stabilit că visul tău este să locuiești la casă, să te bucuri de mai mult spațiu și de o grădină sau curte unde să te poți relaxa și distra alături de cei dragi, urmează o alegere importantă:...

Mai multe detalii

Cum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...

Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...

Mai multe detalii

Sfaturi pentru achiziționarea unui teren...

Multe persoane aleg să investească în achiziționarea unui teren, fie pentru construcția unei locuințe viitoare, fie pentru a începe o afacere. Însă, această decizie presupune o atenție sporită asupra mai mult...

Mai multe detalii