Sfaturi pentru cumparatori, Sfaturi practice

Metode de economisire pentru plata avansului unui credit imobiliar

scris de hitchmosher

04 martie 2015

Saving Euros Cash In Piggy Bank For SecurityChiriile sunt aproape la același nivel cu ratele pentru un credit imobiliar, ceea ce justifică asumarea unui angajament pe termen lung, prin contractarea unui credit. Cu alte cuvinte, contextul actual este unul favorabil achiziției unei locuințe, iar condițiile de creditare sunt tentante pentru cei care au o situație financiară stabilă și câștiguri peste medie.

Totuși, există o barieră care împiedică dorința de cumpărare să se materializeze, iar această barieră este avansul. Cumpărătorii potențiali se lovesc de problema avansului, mai ales dacă nu aplică pentru un credit prin programul Prima Casă. Un credit imobiliar clasic presupune un avans mai mare, dar acest lucru nu ar trebui să descurajeze. O familie în care soții au venituri peste medie poate economisi, în timp, suma necesară pentru plata avansului. Pentru cuplurile tinere, cu studii superioare, din Timișoara, demersul este unul realizabil, în condițiile economice din oraș. Găsirea unui loc de muncă încă de pe băncile facultății și avansarea treptată până la un nivel de venit care să permită calificarea la un credit poate fi una dintre soluții.

Pentru a economisi în vederea obținerii avansului, se pot face următoarele acțiuni:

  • Reducerea cheltuielilor. Cea mai logică alternativă pentru economisire. Este nevoie de o analiză atentă a cheltuielilor lunare și eliminarea celor care nu sunt neapărat necesare, cel puțin pentru o perioadă de timp, până când în contul de economii se va acumula suma necesară pentru avans.
  • Stabilirea unui plan de economisire. Disciplina unui program de economisire este esențială. Deschide un cont de economii și stabilește suma lunară pe care o depui. Nu te abate de la plan. Tentațiile pot apărea în orice moment și pot întrerupe ciclul de economisire dacă acesta nu este bine pus la punct.

Acestea ar fi cele mai importante două metode de economisire în vederea atingerii sumei pentru avans. Băncile oferă o serie de produse de economisire, unele dintre aceste produse fiind dedicate investițiilor în imobiliare. Aceste alternative propun și finanțare în condiții avantajoase la finalul perioadei de economisire.

Economisirea sumei necesare nu se face „peste noapte”, este un exercițiu de perseverență și disciplină, care ar putea ușura semnificativ povara creditului.

Articole asemanatoare

Care este cea mai bună alegere: achiziționarea sau construirea unei ...

Odată ce ai stabilit că visul tău este să locuiești la casă, să te bucuri de mai mult spațiu și de o grădină sau curte unde să te poți relaxa și distra alături de cei dragi, urmează o alegere importantă:...

Mai multe detalii

Cum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...

Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...

Mai multe detalii

Sfaturi pentru achiziționarea unui teren...

Multe persoane aleg să investească în achiziționarea unui teren, fie pentru construcția unei locuințe viitoare, fie pentru a începe o afacere. Însă, această decizie presupune o atenție sporită asupra mai mult...

Mai multe detalii