teren agricolÎn România, agricultura este un domeniu cu potențial imens de creștere. Dacă după 1989 s-a înregistrat un declin abrupt al exploatării agricole pe suprafețe extinse, datorită retrocedărilor, acum se poate observa un interes accentuat al investitorilor români și străini către suprafețele mari de terenuri, pornind de la sute sau chiar mii de hectare. O tranzacție care presupune asemenea valori, impune o intermediere profesionistă din partea unei agenții specializate pentru ca totul să se desfășoare în beneficiul părților implicate, respectiv vânzătorul și cumpărătorul.

O agenție imobiliară specializată oferă servicii de consultanță profesională în timpul tranzacției, explică și oferă asistență pentru parcurgerea tuturor etapelor legale în vederea încheierii tranzacției și intermediază negocierea între cele două părți. Negocierea nu se limitează strict la stabilirea prețului terenului agricol, ci și la o serie de condiții și detalii tehnice importante pentru cumpărătorul care dorește să folosească terenul pentru dezvoltarea unei activități agricole.

Rolul agenției imobiliare în acest gen de tranzacții cu terenuri agricole, nu este doar acela de a intermedia procesul propriu-zis, relația dintre cumpărător și vânzător. Agenția imobiliară este unealta care face legătura între ofertă și cerere, care prezintă și încurajează oportunitatea de investiție. În plus, agenția vine cu expertiza prin care le poate oferi potențialilor investitori argumente susținute de situații concrete în favoarea sau în defavoarea investiției pe care intenționează să o facă. Specialistul imobiliar care intermediază astfel de tranzacții are expertiza necesară și uneltele pentru a prezenta situația completă a terenului în cauză, inclusiv o previziune a evoluției prețului în următorii ani, precum și perspectivele de dezvoltare ale zonei.

Până la intermedierea contactului direct între cumpărător și vânzător, agenția imobiliară are rolul de promovare a acestor oportunități de investiții prin canalele pe care le deține. Fiecare proprietate cu potențial agricol este studiată cu atenție de un specialist, înainte de a i se dezvolta un set de argumente profesioniste care să coincidă punctelor principale de interes ale cererii.

Stimularea acestor investiții presupune o muncă specială și o responsabilitate deosebită din partea agenției imobiliare, deoarece tranzacția poate determina o schimbare radicală în dezvoltarea zonei. Bineînțeles, impactul este unul pozitiv doar dacă planurile investitorului coincid cu perspectivele și valorile locale.

Articole asemanatoare

5 elemente-cheie la care să fim atenți când achiziționăm o locuin...

Achiziționarea unei locuințe este un pas important pentru majoritatea persoanelor, reprezentând o decizie cu impact pe termen lung și care necesită investirea unei sume de bani considerabile.  Tocmai din aceste ...

Mai multe detalii

Legea dării în plată...

Legea dării în plată a fost adoptată pentru a veni în ajutorul persoanelor care au achiziționat o locuință prin intermediul unui credit bancar și care ajung în incapacitatea de a continua plata împrumutulu...

Mai multe detalii

Centrele de date, o investiție profitabilă în sectorul comercial...

Evoluția foarte rapidă a facilităților IT în segmentul business a dus la o diversificare a oportunităților de investiții cu o nișă extrem de interesantă și profitabilă. Dacă spațiile de birouri rămân în...

Mai multe detalii