Sfaturi pentru cumparatori, Sfaturi pentru proprietari, Sfaturi practice, Tranzactii Imobiliare

Sfaturi pentru alegerea celui mai bun consultant imobiliar

scris de hitchmosher

03 decembrie 2014

The house in handsUn consultant imobiliar profesionist, care cunoaște în profunzime realitățile pieței locale în care activează, poate deveni cheia întâlnirii profitabile între cererea și oferta imobiliară. De aceea, indiferent de tipul tranzacției, vânzare, cumpărare sau închiriere, colaborarea cu un consultant imobiliar profesionist este esențială pentru a găsi cele mai bune alternative disponibile pe piață într-un anumit moment.

Care este „rețeta” alegerii agentului imobiliar? Nu există una universal valabilă, totuși pot fi stabilite câteva criterii de evaluare obiective, care pot determina compatibilitatea agentului cu interesele și nevoile părților implicate în tranzacție. O evaluare a consultantului imobiliar și a agenției pe care acesta o reprezintă poate pune în evidență informații esențiale, indiferent de tipul de tranzacție vizat. Dacă este vorba de o tranzacție la nivel local, reputația agenției poate fi verificată foarte ușor. Sigur cineva din cercul de cunoștințe a colaborat la un moment dat cu una sau mai multe agenții din oraș. Experiența colaborării poate deveni un punct de plecare în alegerea agenției și a consilierului imobiliar potrivit.

Documentarea online este un instrument util, de aceea, o analiză a site-urilor agențiilor imobiliare locale este esențială. Astfel, poate fi identificat un specific al proprietăților tranzacționate, o anumită specializare către un anume segment al pieței imobiliare. De exemplu, o agenție poate fi specializată pe tranzacții vizând segmentul rezidențial, în timp ce altele se concentrează în special pe segmentul industrial și comercial. De asemenea, dacă vânzarea este tranzacția vizată, se poate căuta cel mai vechi anunț legat de o proprietate similară pentru a putea obține o estimare a timpului de finalizare al tranzacției.

Experiența agenției este un alt aspect important. O agenție imobiliară care este activă pe piața locală și care a reușit să obțină rezultate semnificative pe perioadei crizei prezintă deja argumente puternice în favoarea unei agenții profesioniste care recomandă și abilitățile consilierilor imobiliari.

Piața imobiliară din Timișoara este una foarte complexă, de aceea profesionalismul și experiența agenției sunt esențiale pentru finalizarea unei tranzacții în cele mai bune condiții pentru toate părțile implicate.

Articole asemanatoare

Hitch&Mosher a intermediat vânzarea clădirilor de birouri Silver Bus...

Hitch&Mosher Real Estate este bucuroasă și mândră să anunțe încheierea procesului de tranzacționare a celor două clădiri de birouri, din Cluj - Napoca - Silver Business Center și Olimpia Business Center - ...

Mai multe detalii

Care este cea mai bună alegere: achiziționarea sau construirea unei ...

Odată ce ai stabilit că visul tău este să locuiești la casă, să te bucuri de mai mult spațiu și de o grădină sau curte unde să te poți relaxa și distra alături de cei dragi, urmează o alegere importantă:...

Mai multe detalii

Cum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...

Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...

Mai multe detalii