Analize Imobiliare

Investițiile din cartierul Soarelui influențează cererea de apartamente în zonă

scris de hitchmosher

17 decembrie 2014

DSC_0048Cartierul Soarelui trece printr-un proces amplu de reorganizare. În cartier s-au finalizat o serie de lucrări care au avut ca scop eficientizarea utilizării spațiului disponibil în vederea creșterii gradului de confort al locuitorilor. Lucrările de modernizare a spațiilor publice din cartierul Soarelui încep să se resimtă nu doar în creșterea prețurilor apartamentelor din zonă dar și a numărului cererilor venite din partea cumpărătorilor potențiali.

În luna septembrie, odată cu terminarea perioadei concediilor, cumpărătorii potențiali care își planificaseră o schimbare din punct de vedere locativ au manifestat un interes crescut pentru ofertele disponibile în cartierul Soarelui. Reorganizarea spațiului urban, dar și facilitățile deja existente în zonă au reprezentat motorul care a generat această creștere a interesului.

Cartierul Soarelui prezintă o serie de argumente pertinente care îl recomandă ca alternativă rezidențială. Zona beneficiază de linii de transport public, dar și de facilități educaționale și de servicii medicale. Spitalul Județean este foarte aproape, iar tot la o distanță redusă se regăsesc o serie de supermarketuri. De asemenea, în zonă se găsesc și instituții de învățământ și grădinițe. Nu este de neglijat nici apropierea de Calea Buziașului, unde se află sediile unor importante companii multinaționale recunoscute ca angajatori de top pe piața locurilor de muncă din Timișoara.

DSC_0098
Sistematizarea locurilor de parcare a reprezentat un pas important în creșterea confortului locuitorilor din zonă dar și un nou argument în favoarea introducerii cartierului Soarelui pe lista de opțiuni locative viabile pentru cumpărătorii care plănuiesc achiziționarea unui apartament în perioada imediat următoare.

DSC_0071
Avantajele prezentate de cartierul Soarelui se resimt și în prețul apartamentelor. Astfel, în zonă prețurile se mențin la un nivel destul de ridicat. De exemplu, un apartament cu 3 camere in zona Soarelui, decomandat și amenajat are  un preț de vânzare cuprins între 58.000 și 60.000 de euro, în timp ce o alternativă locativă similară în zona Șagului, ajunge la aproximativ 55.000 de euro. Bineînțeles, prețurile variază în funcție de dotările, amenajările și facilitățile specifice fiecărui apartament.

DSC_0103
Pe lângă creșterea prețurilor apartamentelor din construcții vechi, avantajele oferite de cartierul Soarelui reprezintă un argument pentru dezvoltatorii care au început să se intereseze de terenurile disponibile pentru construcții.

Articole asemanatoare

Hitch&Mosher a intermediat multiple tranzacții imobiliare în primul ...

Hitch& Mosher, cea mai mare agenţie de real-estate din vestul ţării, a intermediat în primul semestru al acestui an multiple tranzacţii imobiliare, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Seg...

Mai multe detalii

Care sunt punctele forte ale unui apartament de închiriat în Timișo...

Investitorii în domeniul rezidențial, dar și proprietarii care au un apartament de închiriat în Timișoara ar trebui să cunoască foarte bine ceea ce apreciază chiriașul de pe piața locală. În funcție de pozi...

Mai multe detalii

Cât de profitabile pot fi investițiile în centre de afaceri?...

Recent, în Timișoara, a fost demarat cel mai ambițios proiect de investiții private din ultimii ani, Openville, care se dorește a fi un centru multifuncțional de regenerare urbană, cu o componentă de business foa...

Mai multe detalii