Pregătirea vânzării: renovări care pot crește prețul proprietății
scris de hitchmosher
26 noiembrie 2014
Vânzarea unei locuințe este un proces care trebuie pregătit cu atenție înainte ca proprietatea să fie scoasă pe piață. Orice proprietar își dorește să obțină cel mai bun preț, dar fără să investească un minim de resurse prin care să genereze un maxim de valoare posibil pentru cumpărător. Dacă locuința nu se diferențiază față de ofertele similare de pe piață prin aceste elemente de plus valoare, ci doar prin prețul mai mare, cumpărătorul nu va aprecia oferta ca fiind una în concordanță cu nevoile, dorințele și bugetul său. Pentru a oferi un plus de valoare apartamentului care urmează să fie scos la vânzare, pot fi efectuate câteva îmbunătățiri în puncte cheie, care să conducă spre o decizie favorabilă din partea cumpărătorului.
Două dintre încăperile în care pot fi plasate strategic resurse în vederea reamenajării sunt bucătăria și baia, dar și aici pot fi abordate, în funcție de buget, unele detalii esențiale.
Îmbunătățiri strategice pentru bucătărie
- Blatul. Înlocuirea blatului cu unul de granit sau cuarț este o îmbunătățire de efect care nu va trece neobservată de către cumpărătorul potențial.
- Mobila. Dacă mobila are patina timpului, este recomandată recondiționarea ei, mai ales dacă este construită din lemn. Recondiționarea poate presupune doar o lăcuire și repararea eventualelor probleme de funcționalitate. Înlocuirea mânerelor de la sertare și dulapuri ar fi, de asemenea, o îmbunătățire de efect.
- Chiuveta. Este o piesă centrală a bucătăriei, la care se poate lucra asupra formei, dimensiunilor sau a materialului. Se poate construi o chiuvetă personalizată din cupru, piatră sau alte materiale neconvenționale pentru acest obiect.
- Electrocasnicele. Este important ca acestea să fie de calitate, adică să aibă un consum redus de energie. Acestea vor contribui la reducerea costurilor de întreținere pe care și le va asuma cumpărătorul, iar acest aspect poate fi unul prioritar.
- Iluminatul. Creează un efect special care poate juca un rol important în mecanismul de luare a deciziei din partea cumpărătorului, îl poate convinge chiar să plătească un preț mai mare.
Îmbunătățiri strategice pentru baie
- Un duș special. Un duș sau o cabină de duș care oferă mai multe facilități decât alternativele tradiționale este o investiție de efect.
- Cadă deosebită. O cadă cu hidromasaj poate deveni o investiție de efect. Imediat, va crește gradul de confort de care cumpărătorul va beneficia odată cu achiziția locuinței.
- Înlocuirea bateriilor. Bateriile sunt elemente de efect ale băii. Dacă design-ul băii permite acest lucru, nu ar strica adoptarea unor modele de baterii mai puțin obișnuite care să iasă în evidență.
- Podeaua. O actualizare a podelei băii este o investiție care își va arăta, cu siguranță, rentabilitatea în momentul vânzării.
Renovarea completă a acestor încăperi presupune o investiție destul de consistentă dar, în funcție de bugetul care poate fi alocat pentru aceste demersuri, este recomandată alegerea unor elemente din fiecare încăpere care pot fi actualizate.
Articole asemanatoare
Care este cea mai bună alegere: achiziționarea sau construirea unei ...
Odată ce ai stabilit că visul tău este să locuiești la casă, să te bucuri de mai mult spațiu și de o grădină sau curte unde să te poți relaxa și distra alături de cei dragi, urmează o alegere importantă:...
Mai multe detaliiCum să îți amenajezi mansarda: 3 idei utile...
Ideea de a locui la casă prezintă multiple avantaje, printre care și existența unor spații suplimentare pe care le poți amenaja în funcție de nevoi și preferințe. Un astfel de spațiu este și mansarda, acea ca...
Mai multe detaliiSfaturi pentru achiziționarea unui teren...
Multe persoane aleg să investească în achiziționarea unui teren, fie pentru construcția unei locuințe viitoare, fie pentru a începe o afacere. Însă, această decizie presupune o atenție sporită asupra mai mult...
Mai multe detalii