Dilema cuplurilor tinere: nuntă sau avans pentru locuință
scris de hitchmosher
23 noiembrie 2015
Tinerii sunt astăzi mult mai pragmatici și se gândesc de două ori înainte să se arunce la cheltuieli mari. Fiecare decizie financiară este studiată cu atenție, iar resursele financiare sunt organizate pentru a putea acoperi o gamă cât mai largă de nevoi. Mulți dintre tinerii din mediul urban care își construiesc o carieră își formează, la un moment dat, și deprinderea de a economisi, iar când acest comportament se extinde la viața de cuplu, când aceștia vor să facă pasul către căsătorie, se pune problema organizării nunții sau depunerea avansului pentru a cumpăra o locuință.
Căsătoria și cumpărarea unei locuințe sunt două dintre cele mai importante etape ale vieții. Din păcate, ambele presupun costuri foarte mari, așa că organizarea financiară este crucială pentru a reuși realizarea ambelor obiective. Totuși, pragmatismul poate dicta, la un moment dat, restrângerea nunții în favoarea avansului pentru o locuință. Chiar dacă nunta este un moment special, de multe ori ajunge să nu mai fie o prioritate, mai ales în contextul în care nu este rezolvată problema locativă.
Costul minim al unei nunți cu toate cele necesare este în jur de 7000 de euro. Bineînțeles, se va trece de această sumă, astfel încât, un cost minim realist în Timișoara ar fi în jur de 8500 – 9000 de euro.
Prețul unui apartament cu două camere în Timișoara, într-un complex rezidențial nou, este în jur de 55.000 de euro. În acest caz, bugetul de nuntă ar acoperi aproximativ 15-20% din valoarea apartamentului, ceea ce ar fi un avans considerabil pentru un credit imobiliar.
Studiile realizate în acest sens de către agenția imobiliară ERA Real Estate din Statele Unite arată că 50% dintre femei preferă o locuință în defavoarea unui inel de logodnă. Așadar, femeile sunt dispuse să renunțe la visul de a fi mirese pentru siguranța unui cămin. În același timp, conform aceluiași studiu, 89% dintre cuplurile tinere, pentru care căsătoria este o perspectivă apropiată, au sentimentul că achiziționarea unei locuințe împreună duce la o apropiere a cuplului și la o asumare asumare a unui angajament pe termen lung, care nu are cum să se petreacă fără o relație solidă între cei doi. Practic, achiziția unei locuințe este, în unele cazuri, o dovadă de implicare a partenerilor și de sănătate a relației.
Pragmatismul poate, de multe ori, să determine o abordare rațională a situației, chiar dacă societatea și tradiția impun alte practici.
Articole asemanatoare
Hitch&Mosher a intermediat vânzarea clădirilor de birouri Silver Bus...
Hitch&Mosher Real Estate este bucuroasă și mândră să anunțe încheierea procesului de tranzacționare a celor două clădiri de birouri, din Cluj - Napoca - Silver Business Center și Olimpia Business Center - ...
Mai multe detaliiHitch&Mosher a intermediat multiple tranzacții imobiliare în primul ...
Hitch& Mosher, cea mai mare agenţie de real-estate din vestul ţării, a intermediat în primul semestru al acestui an multiple tranzacţii imobiliare, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Seg...
Mai multe detaliiHitch&Mosher a tranzacționat suprafețe de teren record ...
Marius Șchiopotă (Managing Partner, Hitch&Mosher) afirmă faptul că tranzacțiile cu terenuri agricole au urmat un trend pozitiv în ultimii ani, iar acest rezultat este datorat raportului calitate-preț al terenu...
Mai multe detalii