Tranzactii Imobiliare

Valoarea sentimentală poate fi o piedică în calea finalizării rapide a unei tranzacții imobiliare

scris de hitchmosher

31 octombrie 2014

Rustic Bedroom In Traditional FarmhouseAtașamentul sentimental al proprietarului față de locuința pe care o scoate la vânzare este o piedică frecventă în calea încheierii tranzacției. De obicei, proprietarii nu acordă prea multă atenție prezentării locuinței. Fotografiile pe care le postează pe site-urile specializate de anunțuri ascund, de cele mai multe ori, avantajele pe care locuința le prezintă.

Pregătirea pentru vânzare, înainte de a face pozele de prezentare, presupune aranjarea casei astfel încât să fie atractivă pentru cumpărător. În acest sens, proprietarul ar trebui să se desprindă de rolul său și să se apropie de cel al publicului vizat astfel încât să-și dea seama de avantajele esențiale pe care trebuie să le scoată în evidență pentru a-și vinde proprietatea.

În primul rând, este necesară înlăturarea obiectelor personale, poze de familie, decorațiuni, haine, produse cosmetice și de curățat din baie, etc., precum și amenajarea locuinței într-un stil neutru, pentru a oferi cumpărătorului potențial posibilitatea de a-și imagina condițiile de locuit și cum va putea adapta spațiul la stilul său de viață.

Detașarea emoțională a proprietarului înainte de a-și scoate locuința la vânzare este, în majoritatea cazurilor, cel mai greu pas. În această etapă, asistența unui agent imobiliar este esențială, pentru a-l face pe proprietar să înțeleagă perspectiva cumpărătorului potențial.

Valoarea sentimentală a locuinței, mai ales dacă proprietarul a locuit acolo cea mai mare parte a vieții, are pondere importantă și în stabilirea prețului de vânzare. Proprietarii cu legături sentimentale puternice pentru proprietatea pe care o dețin, au tendința să stabilească un preț peste media pieței și să fie foarte reticenți la negociere. Totuși, flexibilitatea în relația cu un cumpărător potențial poate aduce avantaje importante de ambele părți.

Un sfat pentru proprietarii care încearcă să se detașeze și să încheie o tranzacție imobiliară profitabilă: gândiți-vă la casa pe care o vindeți ca la un capitol încheiat din viața voastră, care deschide drumul spre un nou început. Mutarea într-o casă nouă poate avea beneficii importante asupra stării de spirit.

Articole asemanatoare

Hitch&Mosher a intermediat vânzarea clădirilor de birouri Silver Bus...

Hitch&Mosher Real Estate este bucuroasă și mândră să anunțe încheierea procesului de tranzacționare a celor două clădiri de birouri, din Cluj - Napoca - Silver Business Center și Olimpia Business Center - ...

Mai multe detalii

Hitch&Mosher a intermediat multiple tranzacții imobiliare în primul ...

Hitch& Mosher, cea mai mare agenţie de real-estate din vestul ţării, a intermediat în primul semestru al acestui an multiple tranzacţii imobiliare, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Seg...

Mai multe detalii

Hitch&Mosher a tranzacționat suprafețe de teren record ...

Marius Șchiopotă (Managing Partner, Hitch&Mosher) afirmă faptul că tranzacțiile cu terenuri agricole au urmat un trend pozitiv în ultimii ani, iar acest rezultat este datorat raportului calitate-preț al terenu...

Mai multe detalii